کاربرد ارتقا عملکرد

زمان زندگی کوتاه است، این فرصت حیات و هستی که به ما بخشیده شده است منحصر به فرد و یکبار برای همیشه است .
زندگی ارزشمند است ما معتقدیم که می بایست برای ارتقاء کیفیت زندگی خود و هم نوعان نهایت تلاش را بنماییم .
آدمی تواناست.هیچکس بدون پذیرش محرومیت ها و محدودیت هایش نمی تواند حقیقت و پیروزی را به معنای واقعی تجربه کند اما درون هرفردی مجموعه ای از پتانسیل ها و توانمندیها نهفته است که تنها راه رسیدن به احساس واقعی موفقیت و شادکامی،برجسته کردن و شناخت آنهاست .

ارتقا عملکرد:

حافظه خوب و حافظه ضعیف، نشاط و افسردگی، تمرکز و حواس‌پرتی، توجه مناسب و بی‌توجهی … و در نهایت عملکرد بهینه و عملکرد ضعیف در چه چیز مشترک هستند؟ پاسخ این است: همگی محصول عملکرد مغز هستند. عملکرد بهینه (peak performance) زمانی حاصل می‌شود که مغز کار خود را به بهترین و کارآمدترین شکل انجام می‌دهد. در حالی که مشکلات و در کل عملکرد ضعیف زمانی بوجود می‌آید که مغز کار خود را آن‌طور که باید انجام نمی‌دهد. اکثر مردم فکر می‌کنند عملکرد بهینه به معنی سخت کارکردن است، این در حالی است که دستیابی به عملکرد بهینه به معنای، داشتن بیشترین کارایی با صرف کمترین انرژی است و این در صورتی اتفاق می‌افتد که مغز بتواند از منابع خود بهترین استفاده را ببرد.

به منظور بهبود عملکرد فرد و توانمندساختن وی برای مدیریت استرس از دو روش مبتنی بر تکنولوژی به نامهای بیوفیدبک و نوروفیدبک استفاده می شود.

مغز خود را توانمند سازیم!

با استفاده از نوروفیدبک و بیوفیدبک می توان از کارکرد مغز و بدن خود، آگاه شد و کارکرد آنها را بهبود بخشید. این روشها به مغز می‌آموزند تا بتواند توانمندیهای خود و سایر اجزای بدن را افزایش دهد. در نوروفیدبک و بیوفیدبک به جای دادن ماهی به مغز، به آن ماهیگیری یاد می دهیم!

توجه و تمرکز

توجه :

مهارت‌های توجهی خوب، توانایی شما را برای حذف کردن مواردی که حواس شما را پرت می کنند افزایش می‌دهد و این، کارایی شما را در خانه و محل کار افزایش می دهد. برای مثال با دقت بیشتری رانندگی کنید، کارهایتان را به موقع به پایان برسانید و هنگامی که مشغول مطالعه یک متن هستید از وارد شدن و کنجکاوی در اینترنت در امان بمانید.

توجه تقسیم شده :

توجه تقسیم شده فرایندی است که به وسیله آن می توانید چند کار را بصورت همزمان انجام دهید. برای مثال هنگامی که دارید کامپیوترتان را روشن می کنید و همزمان تلفن زنگ می زند، توجه تقسیم شده به شما این امکان را می دهد که فایل اشتباهی را باز نکنید و در عین حال با دوستتان که دچار یک حادثه ناراحت کننده شده همدردی کنید. ظرف یک دقیقه، رئیس شما از طریق پیامک منتظر جوابی است که باید در همان فایلی که به دنبالش هستید آن را یافته و بفرستید و مکالمه تلفنی هم به جای حساس رسیده است.
اگر توجه تقسیم شده خوبی داشته باشید، می توانید بدون اشتباه فایل را باز کرده، مطلب مورد نظر را یافته و بخوانید و سپس بدون اشتباه در متن، جواب را به رئیستان پیامک کنید و در عین حال نیز به گفتگوی مفید با دوستتان ادامه دهید.

تمرکز :

تمرکز به معنی توانایی حفظ مستمر ذهن روی کاری است (فقط کاری) که مشغول انجام آن هستید. امتحانات آخر سال شما فردا شروع می شود. هم اکنون تیم فوتبال مورد علاقه شما در یک مسابقه حیاتی مشغول بازی است و شما هم مشغول مطالعه هستید.
برای مثالی دیگر می توان به گوش کردن دقیق به حرفهای یک نفر در یک اتاق شلوغ اشاره کرد.

توانمندسازی شناختی :

توانمندسازی شناختی، روشی است برای ارتقاء مهارت‌ها و توانمندی‌های مغزی مورد نیاز ورزشکاران که با کمک برنامه‌ها و بازی‌های کامپیوتری انجام می‌شود. این برنامه‌ها و بازی‌ها به نحوی طراحی شده‌اند که فرد را در موقعیت‌های خاص قرار داده پاسخ خاصی را از وی می‌طلبند. پاسخ صحیح و مناسب به این موقعیت‌ها نیازمند استفاده از مهارت‌های خاص مغزی مانند حافظه فعال، حل مسئله، محاسبه فضایی و .. است. به این ترتیب با انجام این تمرینات و به کار گیری مغز برای دادن پاسخ های صحیح کم کم این مهارت‌های مغزی پرورش می‌یابند.

حافظه فعال :

حافظه فعال به نگهداری اطلاعات در یک بازه زمانی کوتاه اطلاق می شود و کارکردی کلیدی و مرکزی برای گروه کثیری از تکالیف شناختی و موفقیت تحصیلی دارد. در واقع حافظه فعال، مقبولیت های زیادی به عنوان مهم ترین شاخص در تعیین عملکرد فردی، تخصصی و تحصیلی کسب کرده است .

شناسایی نقاط قوت و ضعف کارکرد مغز توسط نقشه مغزی :

با استفاده از نقشه مغزی (QEEG) می توان به صورت عینی و ملموس با کارکرد مغز آشنا شد. در این نقشه می توان نواحی از مغز که مناسب کار می‌کنند و نواحی که دچار نقص هستند را شناسایی کرد. تشخیص دقیق مشکل کارکرد مغز، اولین گام در راه درمان و بهبود مناسب است.